NatLotteri Logo

Nätbingo

Bingo är ett populärt hasardspel. Där det gäller att ha rätt nummer för att vinna. Det finns många olika varianter av bingo. Men i den vanligaste och mest kända varianten av bingo får alla spelare en bricka med nummer 1-75 fördelat i tre boxar med 5 x 5 nummer i varje. Sedan dras ett nummer åt gången till någon har fem i rad och således skriker: Bingo! Då har man en vinner. Men man brukar fortsätter spelet, så man får flera vinner. Så här spelar man oftast i bingohallar. Men också i det väldigt populära Bingolotto som spelats sedan år 1987. Där man har möjligheten att vinna flera olika jackpottar och drömvinster.

Bingokulan 65 som ligger på ett bingo papper

Därför ska du spela nätbingo

Det finns en mängd fördelar till varför du bör spela bingo på nätet istället för med fysiska lotter via Bingolotto eller en bingohall.

Att spela Bingolotto eller i en bingohall är såklart roligt, men det är också tidskrävande. Det faktum att man måste befinna sig på en viss plats vid en bestämd tid kan vara stressande om man har mycket att göra. Istället för att enbart vara ett roligt spelande så blir det istället ännu en tid att passa.

Nätbingo är nya favoriten

Eftersom bingo alltid varit populärt och familjärt i Sverige. Så var det bara tidsfråga innan det skulle slå igenom på internet. Idag finns det flera olika spelbolag som erbjuder bingo online. Det har blivit väldigt populärt och det finns många olika sorters bingospel.

Det finns flera fördelar med nätbingo jämfört mot bingohallar eller spel fram för teven. Man bestämmer själv var och när man vill spela. Då det förutom från datorn även går att spela både från mobil och surfplatta. Det finns flera olika sorters bingo och många av dem erbjuda höga jackpots.

Fördelar med nätbingo

Frihet

Att spela bingo på nätet ger dig en större frihet. Du kan spela exakt när du vill och du behöver inte passa några tider. Spela när det finns en utrymme under dagen, kanske när barnen lagt sig eller på tåget hem från jobbet. Dessutom kan du spela från vart du vill, soffan eller semesterstugan.

Socialt

Det är väldigt socialt att spela bingo på nätet i och med de chattar som finns tillgängliga. Där pågår ständigt chattspel och roliga extra lekar.

Bonusar

Man får ta den av en massa bonusar på nätbingo och kan få erbjudanden med gratis extra spel.

Mer lycka

Allt det ovanstående kommer ge dig mer spellycka och en bättre spelupplevelse. Nätbingo kan du njuta av utan stress och press.

De olika sorternas Bingospel

Det är mycket man har att välja på när man bestämmer sig för att börja spela bingo. Först gäller det att välja om man vill spela bingo som singelspel eller multispel. Spelar man ensam eller är ni flera som spelar. Vid singelbingo är man ensam och är oberoende av andra spelare och brickor. Singelbingo liknar ett lotteri och vinstsumman är fast, man bestämmer själv insatsen och således hur hög vinsten kan bli.

När man spelar multibingo spelar man med andra spelare. Då tävlar ni mot varandra och den som får bingo först vinner. Ju flera spelare som betalar insatsen ju högra blir vinsumman. Här finns möjligheten att chatta med andra spelare. När man bestämt om man vill spela ensam eller med andra så väljer man vilken sorts bingo man vill spela. Här kommer några av de vanligaste sorterna:

Klassiska bingo spelas med 75 nummer som är med i dragningen. Spelarens bricka består av 5 x5 nummer. Spelaren kan köpa flera brickor för att öka sina vinstchanser. Där det sedan gäller att få fem nummer i rad, vilket således ger Bingo.

Variantbingo som är den vanligaste sortens bingo, har också 75 nummer, Men spelaren har alla 75 nummerna på brickan. De delas in i tre fält med 5 x 5 nummer i varje. Sedan är det flera vinster, man kan spela på olika sätt. Men första spelaren att få fem i rad får bingo. Sedan fortsätter det med att den som har två, tre, fyra och fem bingorader i samma fält vinner. Den spelare som först fyller ett helt fält 25 nummer (5 x 5) avslutar rundan och brukar vinna en lite högre vinst andel än övriga.

Bingo med mönster

Mönsterbingo gäller det att få nummerna i ett mönster istället för som en bingorad. Den spelare som snabbast får de nummer som behövs för att få fram mönstret som sök, vinner potten. Här är bara en vinst chans.

90-bollarsbingo spelas med 90 nummer på en bricka med 90 olika nummer med i dragningen. Brickan är uppdelad med 9 x 3 rutor där 12 rutor är frirutor. 90-bollarsbingo är uppdelat på tre deldragningar eller vinstgrupper. Där det gäller att få fem rätt på raderna inklusive friruterna. På första deldragningen gäller det att få en rad, andra gäller det att få två rader och på tredje gäller det att få full en bricka.

Jackpottvinster i bingoKvinnan vinner jackpotten och skriker med armarna över huvudet

När man spelar bingo så ska man inte glömma bort jackpotten. Väldigt många bingo erbjuder det extra spänningsmomenten med Jackpott. Som delas gör det mer spännande och också ofta erbjuder en hög extra vinst. Hur jackpotten ser ut och hur man vinner den varierar från de olika spelbolagen. Men jackpott är väldigt vanligt inom nätbingo och är en anledningar till varför nätbingo är så populärt.

När man spelar bingo med jackpott så brukar det gälla att antingen är utdelningen mindre och ofta eller mycket och sällan. Så små summor som oftast delas ut eller en stor summa som sällan deals ut. Detta brukar styra jackpottspelen. Man borde alltid läsa igenom vad som gäller innan man börjar spela. Vad som gäller både med hur man vinner jackpotten och hur stor den är. Men också övriga regler och hur vinstfördelningen är uppdelad.